Android OS คืออะไร

posted on 11 Sep 2012 16:01 by thaiphone4s directory Tech, Knowledge
Android OS คืออะไร
 
       วงการมือถือในปัจจุบันมีโทรศัพท์กลุ่มที่เรียกว่า SmartPhone ซึ่งคือมือถือที่ทำอะไรได้มากกว่า โทรเข้า-ออก โดยสามารถเข้าถึงบริการต่างๆบนอินเตอร์เน็ตผ่าน App(แอพลิเคชั่น หรือโปรแกรม)บน Smartphone ทำให้โทรศัพท์มือถือในกลุ่ม SmartPhone เป็นอะไรที่ดึงดูดผู้ใช้งานมือถือที่ต้องการอะไรที่ใหม่ๆ เข้าถึงข้อมูล ข่าวสาร และเกิด LifeStyle ใหม่ๆ ซึ่งในปัจจุบัน เจ้าตลาด SmartPhone คือ iPhone ของบริษัทแอปเปิ้ล ที่โด่งดังมาตลอดในช่าม 3-5 ปีที่ผ่านมา โดยยังไม่มีใครมาทาบรัศมีได้.. แต่แล้วในปีนี้เราเริ่มจะเห็นมือถือหลายรุ่นที่มีหน้าตาการทำงานคล้ายกัน และมีความสามารถที่ทัดเทียมกับ iPhone และในบางกระแสบอกว่า ความสามารถของเจ้ามือถือนี้ ยอดเยี่ยมยิ่งกว่า iPhone เสียอีก… ผู้คนเรียกขานเจ้ามือถือหลายรุ่น หลายยี่ห้อ แต่มีหน้าตาการทำงานที่เหมือนกันนี้ว่า “Android(แอนดรอยด์) Phone”
 


        Android(แอนดรอยด์) คืออะไร? และ Android(แอนดรอยด์) Phone คืออะไร?วิธีที่จะเข้าใจว่า Android(แอนดรอยด์) คืออะไร? อย่างง่ายๆ ให้เราลองนึกถึง คอมพิวเตอร์ที่บ้านครับ ตอนนี้ใช้ Windows อะไรอยู่ครับ บางคนก็จะตอบว่า Windows 7, Windows Vista บางคนก็ตอบว่า Windows XP หรือบางคนอาจจะตอบว่า ผมไม่ใช้ Windows ผมใช้ Linux ซึ่งจะเป็น Linux รุ่นไหนก็ว่ากันไป … Windows หรือ Linux เราเรียกมันว่า ระบบปฏิบัติการ(OS) ซึ่งเป็นที่ทราบกันดีว่าถ้าคอมพิวเตอร์ไม่ลง Windows ก็จะเปิดเครื่องเพื่อทำงานไม่ได้ ฉันใดก็ฉันนั้น โทรศัพท์มือถือ SmartPhone ก็เช่นเดียวกันครับ มันต้องการ OS ซึ่งใน iPhone นั้นบริษัทแอปเปิ้ลใช้ OS ที่ชื่อว่า iPhone OS ครับ ในขณะที่บริษัทกูเกิ้ล(Google) บริษัทยักษ์ใหญ่แห่งวงการไอที อีกรายก็ได้ซุ่มพัฒนา OS ที่มีชื่อว่า Android(แอนดรอยด์) OS ขึ้นมา ซึ่ง Android(แอนดรอยด์) เวอร์ชั่น 1.0 ได้ถูกปล่อยออกมาใช้งานอย่างเป็นทางการครั้งแรกเมื่อวันที่ 28 กันยายน ค.ศ 2008


         Android(แอนดรอยด์) Phone คืออะไร?เราเข้าใจว่ามันมีระบบปฏิบัติการ iPhons OS และ Android OS แล้วนะครับ เมื่อเรานำระบบปฏิบัติการ iPhone OS ไปลงในมือถือ(เหมือนที่เราเอา Windows ไปลงในคอมพิวเตอร์) มือถือที่ลงเจ้า iPhone OS ก็จะกลายเป็นโทรศัพท์มือถือ iPhone อย่างที่เราเห็นทุกวันนี้ และเมื่อเราเอา Android OS ไปลงในมือถือ เราก็จะได้ Android Phone … แต่ความแตกต่างกันของ iPhone และ Android Phone ก็คือ iPhone มีผู้ผลิตรายเดียวคือแอปเปิ้ล จะไม่มีใครในโลกนี้ สามารถเอามือถือมาลง iPhone OS กลายเป็น iPhone มาขายได้อย่างแอปเปิ้ล ในขณะที่ Android(แอนดรอยด์) Phone นั้นใครๆก็ผลิตได้ เพราะกูเกิ้ลแจก Android OS ฟรีๆ เราจึงเห็นโทรศัพท์มือถือ Android Phone หลายรุ่นในตลาดมือถือ ซึ่งผลิตจากหลายบริษัท ทั้ง Samsung , Sony ericsson, HTC หรือแม้แต่กระทั่ง Motorola ..

Android 2.1 หรือ Android 2.2? ตัวเลขข้างหลังคืออะไร? เพื่ออะไร?

Android(แอนดรอยด์) 2.1 เป็นหมายเลขเวอร์ชั่นของ Android Phone ครับ เหมือนที่ Windows มีทั้ง Windows95, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista ซึ่งทั้งหมดนี้เป็นเวอร์ชั่นที่พัฒนาต่อๆกันมาของ Windows ครับ ใน Android OS เองก็มีการพัฒนาอย่างต่อเนื่องทำให้ตอนนี้ Android OS มีทั้งหมด 8 เวอร์ชั่นแล้วครับและมีชื่อเล่นสำหรับเรียกง่ายๆด้วยครับ ยกเว้นสำหรับในเวอร์ชั่น 1.0 และ 1.1 ยังไม่มีการตั้งชื่อเล่นกันครับ ส่วนเวอร์ชั่นที่มีชื่อเล่นก็ได้แก่ CupCake(Android 1.5), Donut(Android 1.6), Éclair(Android 2.1), Froyo(Android 2.2), Gingerbread(Android 2.3), Honeycomb(Android 3.0) จะสังเกตุเห็นได้ว่า ชื่อรุ่นทุกรุ่นเป็นของหวานทั้งหมดเลยครับ และในรุ่น Android ที่จะพัฒนาในอนาคตซึ่งยังไม่มีการกำหนดเลขเวอร์ชั่นก็จะมีชื่อว่า Ice Cream Sandwich อีกด้วย.. แค่อ่านชื่อก็อิ่มแล้ว..
วิธีการเลือกซื้อมือถือ Android Phone

1. เลือกเวอร์ชั่นของ Android OS
เนื่องจาก Android(แอนดรอยด์) Phone  เป็นมือถือที่มีส่วนประกอบของ ระบบปฏิบัติการเป็นส่วนสำคัญ ดังนั้นการเลือกซื้อ Android Phone จึงจำเป็นต้องพิจารณาถึง เวอร์ชั่นของ Android(แอนดรอยด์) OS ที่เราต้องการด้วยครับ ซึ่งเมื่อไปที่ร้านมือถือตั้งใจจะซื้อ Android Phone สักเครื่อง แต่แล้วเราก็จะมึนงง เพราะว่ามือถือ Android Phone แต่ละยี่ห้อใช้ Android คนละเวอร์ชั่น! แล้วเราจะเลือกยังไงกันดี แล้วเราต้องใช้รุ่นไหนยังไง.. Android Phone รุ่นไหนคุ้มไม่คุ้มยังไง… ความมืดแปดด้านของการเลือก Android Phone ก็เริ่มครอบงำเรา… งั้นเรามาดูรายละเอียดว่า Android(แอนดรอยด์) OS แต่ละรุ่นมีความสามารถอะไรกันบ้างดีกว่าครับ เราจะได้รู้ว่า โทรศัพท์ Android Phone รุ่นที่เราเล็งอยู่นั้น มันทำอะไรได้ ทำอะไรไม่ได้บ้าง
 
2. พิจารณาคุณสมบัติด้านอุปกรณ์ในตัวเครื่อง  

นอกจากจะต้องพิจารณา Android(แอนดรอยด์) OS แล้วเรายังต้องพิจารณาคุณสมบัติของอุปกรณ์ในเครื่องด้วยนะครับ ซึ่งประกอบไปด้วย

  • หน้าจอ ใช้วัสดุอะไรในการประกอบ ซึ่งมีตั้งแต่ LCD LED AMOLED หรือ Super AMOLED ตัวใหม่แบบอินเทรนด์
  • หน้าจอ รองรับการใช้ Touch screen และ multi touch screen หรือไม่
  • CPU ที่ใช้เป็นยี่ห้ออะไร มีความเร็วเท่าไหร่ โดยมีหน่วยวัดเป็น Hz นะครับ คล้ายการวัดใน cpu เครื่องคอมพิวเตอร์ และแน่นอนว่า ยิ่งมีความเร็วมาก ก็ยิ่งดีครับ(ก็จะมีราคาสูงตามนะครับ)
  • หน่วยความจำภายใน เนื่องจาก Android Phone ต้องการหน่วยความจำภายในตัวหลักในการลง Android OS และ App สำหรับการใช้งาน(สำหรับ Android 2.2 จะสามารถลง App ใน sd-card ได้ ปัญหาเรื่องนี้จึงไม่มี แต่ถ้าเป็น Android(แอนดรอยด์)รุ่นต่ำกว่านี้ ต้องคิดเรื่อง ความจุของหน่วยความจำให้ดีครับ)
  • คุณภาพของเสียง ซึ่งผู้ผลิตแต่ละรายก็จะมี มาตรฐานการพัฒนาคุณภาพเสียงที่แตกต่างกันออกไป เป็นปัจจัยหนึ่งที่ต้องให้ความสำคัญครับ
  • อุปกรณ์รับสัญญาณ GPS เป็นชิปประมวลผลเล็กๆที่อยู่ใน Android Phone ซึ่งเจ้าตัวนี้มีผลต่อการใช้งาน Application หลายตัวเลยนะครับ Android Phone บางรุ่นมีอุปกรณ์รับสัญญาณ GPS บางตัวก็ไม่มีครับ
  • อุปกรณ์รับสัญญาณแม่เหล็กไฟฟ้า หรือ เข็มทิศดิจิตอล แบบที่เห็นใน iPhone นั่นเองครับ
  • คุณภาพของกล้องที่ Android Phone แต่ละรุ่นก็จะมีความสามารถในการถ่ายรูปที่ไม่เท่ากันครับ ขึ้นอยู่กับคุณภาพของเลนส์และหน่วยประมวลภาพ

อย่าลืมนะครับ Android Phone ประกอบด้วยส่วนของ Android(แอนดรอยด์) OS และ คุณสมบัติด้านฮาร์ดแวร์ของตัวเครื่อง ก่อนซื้ออย่าลืมตรวจสอบว่า Android Phone ที่ซื้อนั้นเป็นไปตามความต้องการของเราจริงๆนะครับ.

เพิ่มเติมเวปน่าสนใจ

- INDIVIDUAL HEALTH INSURANCE PLANS
http://individualinsurance.exteen.com/

- COMPARING HEALTH INSURANCE OPTIONS
http://insuranceoptions.exteen.com/

- ANDROID JELLY BEAN REVIEW
http://androids.exteen.com/

- HEALTH CARE OF YOURSELF EVERY DAY
http://healthcareofyour.exteen.com/

edit @ 28 Jan 2013 11:26:22 by yoona

Comment

Comment:

Tweet

Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!
<a href="http://www.lanzuandanbao.com/tee-shirt-boutique-magasin-134.html" ></a>

#1290 By http://www.lanzuandanbao.com/tee-shirt-boutique-magasin-134.html (76.164.214.21|76.164.214.21) on 2014-08-28 18:08

Hey are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!
http://www.shoessaleme.com/

#1289 By http://www.shoessaleme.com/ (76.164.214.45|76.164.214.45) on 2014-08-16 08:35

Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam remarks? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it's driving me insane so any help is very much appreciated.
http://www.shoessaleme.com/

#1288 By http://www.shoessaleme.com/ (76.164.214.45|76.164.214.45) on 2014-08-16 08:22

Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!
?????????????? http://www.clotheswed.com/pyrenex

#1287 By ?????????????? (62.210.202.240) on 2013-11-03 02:24

Terrific post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Appreciate it!
???? ?????? ?? http://www.nicebagsa.com/

#1285 By ???? ?????? ?? (62.210.202.240) on 2013-11-03 02:22

I'm not sure exactly why but this site is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.
??? ??? ?? http://www.verydaybugnet.com/pradavery

#1286 By ??? ??? ?? (62.210.202.240) on 2013-11-03 02:22

Thanks for another wonderful post. Where else could anybody get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and Im on the look for such information.

#1284 By minelli bottes chaussures (202.105.61.227) on 2013-11-02 10:06

Hi would you mind letting me know which hosting company you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!
????? ?? ???? http://www.xiaoxueyeah.com/wenger-watch

#1283 By ????? ?? ???? (62.210.202.240) on 2013-10-30 14:53

I absolutely love your blog and find most of your post's to be what precisely I'm looking for. Does one offer guest writers to write content available for you? I wouldn't mind creating a post or elaborating on a few of the subjects you write with regards to here. Again, awesome website!

#1282 By Billige Canada Goose (27.153.208.212) on 2013-10-27 10:51

It's a shame you don't have a donate button! I'd without a doubt donate to this excellent blog! I guess for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this website with my Facebook group. Talk soon!
??? ??? ?? http://www.puresmilebag.com/gucci-goxnge

#1281 By ??? ??? ?? (62.210.202.235) on 2013-10-27 08:03

Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say wonderful blog!
wokaxibuy.com http://www.wokaxibuy.com/

#1280 By wokaxibuy.com (62.210.202.240) on 2013-10-27 07:53

Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!
???? ?? http://www.populihu.com/

#1279 By ???? ?? (62.210.202.235) on 2013-10-27 07:47

Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Regardless, just wanted to say wonderful blog!
?????? ??? http://www.watcholiga.com/bvlgari

#1278 By ?????? ??? (62.210.202.240) on 2013-10-27 07:41

Howdy! I could have sworn I've been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it's new to me. Anyhow, I'm definitely happy I found it and I'll be book-marking and checking back frequently!
????? ?? http://www.watch20online.com/rolex-bbe

#1277 By ????? ?? (62.210.202.240) on 2013-10-27 07:28

di1lla A round of applause for your article. Much obliged.

#1276 By nkXfYLKHe (46.161.41.184) on 2013-10-26 08:45

EL4ezw Thanks for the post. Awesome.

#1275 By xEBNRZlWFjqKRzdB (46.161.41.184) on 2013-10-26 07:08

cXt8Zk wow, awesome post.Really looking forward to read more. Keep writing.

#1274 By NgivhSBhY (46.161.41.184) on 2013-10-26 02:10

Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it's driving me insane so any help is very much appreciated.
<a href="http://shop.enidhelp.com/?????-ugg-137.html" >??????? ?? ????? ???</a>

#1273 By ??????? ?? ????? ??? (62.210.202.241) on 2013-10-25 23:59

nypFKf Im grateful for the post.Thanks Again. Really Great.

#1272 By VRIEVgtGBiN (46.161.41.184) on 2013-10-25 16:47

P9Vm9D I really enjoy the post.Really thank you! Will read on...

#1271 By jNKhGVqPciyrG (46.161.41.184) on 2013-10-25 05:36

TxSSaF Thanks for sharing, this is a fantastic article post.Thanks Again. Much obliged.

#1270 By seFGDgkSMMtibmIWc (46.161.41.184) on 2013-10-24 17:54

SHydak Thanks-a-mundo for the blog. Really Cool.

#1269 By dUoUcwvvULmcePf (46.161.41.184) on 2013-10-24 16:01

1ReSqu I appreciate you sharing this article post.Really thank you! Awesome.

#1268 By eGzyxGSaoWu (46.161.41.184) on 2013-10-24 07:24

Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it's driving me insane so any assistance is very much appreciated.
<a href="http://www.webgolf.biz/????-japan-144.html" >??? ????</a>

#1266 By ??? ???? (62.210.202.243) on 2013-10-23 15:12

Excellent post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!
<a href="http://casio.ryderjason.com/G????gshock-japan-1.html" >casio ??????</a>

#1266 By casio ?????? (62.210.202.243) on 2013-10-23 15:12

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet savvy so I'm not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Appreciate it
<a href="http://www.yuucream.com/?Regal?????????????????????????(?????)910r(???)???-jp-2268.html" >????</a>

#1265 By ???? (62.210.202.243) on 2013-10-23 09:48

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?
??? ?????? http://casio.ryderjason.com/??????edifice-japan-12.html

#1264 By ??? ?????? (62.210.202.243) on 2013-10-23 07:07

Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!
?????? http://www.webgolf.biz/

#1263 By ?????? (62.210.202.243) on 2013-10-23 07:07

I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A small number of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue?
<a href="http://www.bxhra.com/??????-???????-japan-16_59.html" >??? ???? ????</a>

#1262 By ??? ???? ???? (62.210.202.243) on 2013-10-23 05:46

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?
????? ???? http://fashion.adirana.com/?????-japan-55.html

#1261 By ????? ???? (62.210.202.243) on 2013-10-22 16:03

Hey there this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
<a href="http://www.capturediem.com/????-japan-6.html" >??? ???</a>

#1259 By ??? ??? (62.210.202.243) on 2013-10-22 15:39

Thanks for your personal marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you are a great author.I will always bookmark your blog and will come back down the road. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice day!
<a href="http://fashion.adirana.com/????-japan-26.html" >???? ????</a>

#1259 By ???? ???? (62.210.202.243) on 2013-10-22 15:39

Hello! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!
??? ???????? http://prada.ambacinc.com/???-japan-1.html

#1258 By ??? ???????? (62.210.202.243) on 2013-10-22 14:55

At this time it looks like Expression Engine is the best blogging platform out there right now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog?
<a href="http://fashion.adirana.com/?????-japan-55.html" >????? ??</a>

#1257 By ????? ?? (62.210.202.243) on 2013-10-22 13:38

Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!
prada ??? http://prada.ambacinc.com/

#1256 By prada ??? (62.210.202.243) on 2013-10-22 09:15

Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thanks a lot!
iphone??? http://www.afacude.com/???????-japan-1.html

#1254 By iphone??? (62.210.202.243) on 2013-10-22 09:05

Whoa! This blog looks just like my old one! It's on a totally different topic but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!
??????????? http://fashion.adirana.com/??????-japan-15.html

#1254 By ??????????? (62.210.202.243) on 2013-10-22 09:05

I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot
<a href="http://www.capturediem.com/" >????? ???</a>

#1253 By ????? ??? (62.210.202.243) on 2013-10-22 09:04

Very informative article post.Really thank you! Will read on

#1252 By boutique ugg paris marais (219.136.102.20) on 2013-10-22 06:07

Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say great blog!
<a href="http://casio.ryderjason.com/???Gbabyg-japan-18.html" >???? ???</a>

#1250 By ???? ??? (62.210.202.243) on 2013-10-22 05:18

Amazing! This blog looks exactly like my old one! It's on a entirely different topic but it has pretty much the same layout and design. Excellent choice of colors!
<a href="http://www.webgolf.biz/???????-japan-25.html" >??????</a>

#1251 By ?????? (62.210.202.243) on 2013-10-22 05:18

Superb post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!
?????? ?? http://fashion.adirana.com/??????-japan-15.html

#1248 By ?????? ?? (62.210.202.243) on 2013-10-22 03:09

Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Appreciate it!
chan luu ?? http://www.afacude.com/??????-chan-luu?????-japan-5_14.html

#1248 By chan luu ?? (62.210.202.243) on 2013-10-22 03:09

Excellent post but I was wondering if you could write a litte more on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Cheers!
<a href="http://prada.ambacinc.com/" >??? ??</a>

#1247 By ??? ?? (62.210.202.243) on 2013-10-21 19:53

Hi this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
<a href="http://fashion.adirana.com/????-japan-26.html" >???? ???</a>

#1245 By ???? ??? (62.210.202.243) on 2013-10-21 12:25

I? not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best
<a href="http://www.capturediem.com/" >capturediem</a>

#1245 By capturediem (62.210.202.243) on 2013-10-21 12:25

Amazing! This blog looks exactly like my old one! It's on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!
<a href="http://kutu.codfaqs.com/puma-japan-10.html" >??? ?</a>

#1241 By ??? ? (62.210.202.243) on 2013-10-20 13:03

I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I'm looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. thanks
<a href="http://casio.prostaiq.com/" >??? ??????</a>

#1241 By ??? ?????? (62.210.202.243) on 2013-10-20 13:03

Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Ie. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'd post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue resolved soon. Kudos
<a href="http://www.dargroup.net/???-japan-12.html" >??????</a>

#1241 By ?????? (62.210.202.243) on 2013-10-20 13:03

Hi there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thanks a ton!
<a href="http://suit.codfaqs.com/products_all.html" >??? ????</a>

#1244 By ??? ???? (62.210.202.243) on 2013-10-20 13:03